Godhjertet 71-årig kvinde bestjålet af tricktyve

HOLBÆK: Tirsdag Kl. 1246 fik politiet anmeldelse om et tricktyveri, der fandt sted kort forinden omkring kl. 12.30 i Føtex i Smedelundsgade.

(Modelfoto: Rigspolitiet)

En 71-årig kvinde fra Holbæk blev kontaktet af et udenlandsk par, der spurgte om vej til Rigshospitalet, medens de kørte i elevator med kvinden. Forurettede tilbød at køre parret til Holbæk Sygehus, og det gjorde hun efterfølgende. Da hun kom hjem konstaterede hun, at hendes taske var stjålet fra bilen.

Manden beskrives som : 50 år, østeuropæisk af udseende, 175 cm høj, fedladen, brunlig hud, sort kort hår, iført brun frakke og mørk grå hue. Kvinden var 30-35 år, østeuropæisk af udseende, almindelig af bygning, kort brunt hår.

Midt- og Vestsjællands Politi råd er, at man skal være yderst påpasselig, hvis man bliver kontaktet af personer, ofte udlændinge, der ønsker at få vist vej et eller andet sted hen eks. til et hospital.

– Det er ofte optakten til et tyveri. Selv om man gerne vil hjælpe, så henvis til, at man ikke lige kan hjælpe og pas i øvrigt godt på sine ejendele. Erfaringen viser, at det ofte er ældre, der bliver kontaktet under lignende omstændigheder, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.