Betjente truet på livet i nat af 23-årig

GILLELEJE: En 23-årig mand kan se frem til en tur igennem retssystemet, efter han truede flere betjente med at han ville skyde dem, når han blev løsladt.

10
(Arkivfoto: Allan Andersen)

Hele balladen startede kl. 02.02, natten til lørdag, hvor en personbil blev rutinemæssigt standset på Gilleleje Stationsvej af en patruljevogn. Under kontrollen viste det sig at den 23-årige lokale fører af bilen var beruset, og han blev derfor anholdt for spirituskørsel.

 Anholdelsen af føreren fik passageren, en 23-årig mand fra Hvidovre, til at gå helt amok på betjentene. Hans optræden gjorde kun at flere patruljevogne kom frem til stedet, ligesom han selv fik en sigtelse for forstyrrelse af den offentlige ro og orden med sin råben og skrigen på åben gade.

Det fik dog ikke den 23-årige hidsigprop til at dæmpe sig, tværtimod skruede han ekstra op og endte med at true samtlige betjente på livet, idet han ville skyde hver eneste af dem når han blev løsladt. Derfor endte det med at den 23-årige også blev sigtet for trusler på livet mod tjenestemand i funktion, noget som straffes særdeles hårdt.