Røgalarmer reddede liv

GILLELEJE: Kort før kl. 03.15 vågnede en kvinde i sit hus, da røgalarmerne blev udløst. En såkaldt ‘Quooker’ var brudt i brand i køkkenet.

ild i villa østre alle gilleleje 02082014 (9)
Kvinden slap fuldstændig uskadt, og skaderne på huset er begrænsede – udelukkende fordi huset var monteret med røgalarmer. (Foto: Allan Andersen)

Natten til lørdag kl. 03.15 blev der slået alarm om ild i en villa på Østre Allé, trods tidspunktet var samtlige køretøjer hurtigt ude af porten.

Kort forinden var en ældre kvinde vågnet på førstesalen af hendes villa, det var husets røgalarmer som havde vækket kvinden og endnu engang beviste røgalarmer deres enorme værdi. Kvinden kom ud i tide, og søgte tilflugt på husets tagterasse. Selve huset var ramt af en hel del røg, men ved brandfolkenes ankomst viste det sig heldigvis at der var mere røg end egentlig brand i den store to-etagers villa.

Et lyn-koger system, en ‘Quooker’, var tilsyneladende kortsluttet i villaens køkken, og der var udbrudt brand i selve køkkenskabet hvor el-systemet var installeret. Brandfolkene kom ind i huset via den tagterasse som kvinden selv var flygtet ud af, på den måde kunne kvinden beholde husets døre og vinduer intakte.

Røgdykkerne fandt hurtigt frem til køkkenskabet, og fik slukket ilden som var stærkt begrænset trods røgudviklingen.

Eftersom den kvindelige beboer havde opholdt sig nogen tid i det røgfyldte hus, så blev der tilkaldt en ambulance til stedet. I ventetiden tog brandvæsnets nødbehandlere sig af kvinden som fik ilt via en maske på mistanke om en mulig røgforgiftning.

Ambulancen ankom kort efter, og her kunne redderne tilse kvinden i ambulancen. Det viste sig hurtigt at kvinden var sluppet uskadt fra natten dramatik, og ikke havde lidt nogen overlast trods røgen i huset.

Takket være røgalarmerne blev skaderne på huset stærkt begrænsede, og kvinden slap uskadt.