19-årig mistede kortet med 113 km/t

NØDEBO: En 19-årig mand mente at han kørte på almindelig landevej, og blev derfor snuppet med 113 km/t i en 50-zone, det kostede den 19-årige mand kørekortet.

HAPS, 19-årig mand må benytte bus, tog og cykel det næste års tid efter rov hastighedsoverskridelse på over 100% i byzone. (Modelfoto: Allan Andersen)
HAPS, 19-årig mand må benytte bus, tog og cykel det næste års tid efter grov hastighedsoverskridelse på over 100% i byzone. (Modelfoto: Allan Andersen)

Tilsyneladende anså den 19-årige bilist hastighedstavlerne for blot at være vejledende, for sagen der kostede ham kørekortet ubetinget i et år var ikke den eneste som Nordsjællands Politi havde på ham.

Sigtelsen, der kostede den 19-årige mand hans kørekort ubetinget, stammede fra en køretur i august måned på Stenholtsvej i Nødebo, her blev den unge bilist snuppet med ikke mindre end 113 km/t på trods af skiltning med 50 på strækningen.

Den 19-årige forklarede overfor Retten i Hillerød, at han havde kørt på landevej gennem skoven, inden han i rundkørslen svingede ind på Stenholtsvej – her troede han fortsat at han kørte på landevej med en hastighedsbegrænsning på 80 km/t og kørte derfor afsted med 113 km/t.

Det var dog ikke den eneste gang, at den unge bilist havde groft overtrådt hastighedsbegrænsningen. Politiet havde tidligere haft fat i kraven på den 19-årige bilist, her var det sket på Hillerødmotorvejens forlængelse, hvor han var blevet taget med 158 km/t på en strækning hvor der højst måtte køres 90 km/t.

Den 19-årige mand blev idømt en bøde på 5.000 kroner og frakendt kørekortet ubetinget et år.