Politiet indfører visitationszoner

Efter skyderiet i Hillerød oprettes der nu visitationszoner i Hillerød, Kokkedal og Helsingør. (Foto: Allan Andersen)

Nordsjællands Politi opretter i medfør af politilovens § 6 visitationszoner i fire områder i henholdsvis Helsingør, Kokkedal og Hillerød.

Efter skyderiet i Hillerød oprettes der nu visitationszoner i Hillerød, Kokkedal og Helsingør. (Foto: Allan Andersen)
Efter skyderiet i Hillerød oprettes der nu visitationszoner i Hillerød, Kokkedal og Helsingør. (Foto: Allan Andersen)

Visitationszonerne træder i kraft tirsdag den 24. maj 2016 klokken 17.00 og løber frem til tirsdag den 21. juni 2016 klokken 17.00, oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Oprettelsen af visitationszonerne sker på baggrund af to skyderier i maj måned i Helsingør og Hillerød samt beslaglæggelse af våben i Kokkedal og Hillerød. Begrundelsen for beslutningen er, at politiet har vurderet, at der aktuelt er grund til at foretage besigtigelser og visitationer med henblik på at forebygge, at nogen foretager strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd.

Formålet med en visitationszone er at forebygge strafbare handlinger, så borgerne kan færdes frit og trygt i området. I visitationszoner kan politiet uden konkret mistanke foretage stikprøvevis visitation af borgere samt undersøge køretøjer, tøj og genstande for at kontrollere, om nogen besidder eller bærer våben.

– Vores førsteprioritet er at opretholde trygheden for borgerne, hvilket er den primære årsag til, at vi opretter visitationszonerne. Politiets erfaring fra lignende situationer viser, at midlertidige visitationszoner har neddroslet eventuelle konflikter i de berørte områder. Ulovlig våbenbesiddelse straffes hårdt, og vi håber derfor i dette tilfælde, at udsigten til en lang fængselsstraf kan få de involverede parter til at tænke sig grundigt om, fortæller chefpolitiinspektør i Nordsjællands Politi, Magnus Andresen.

Der er kort over de berørte områder herunder, klik på kort for at se dem i stort format.

hillerød - visitation - 2016

kokkedal - visitation - 2016

visitation - 2016 helsingør

Visitation - helsingør - 2016