Hus udbrændte i Smidstrup

SMIDSTRUP: Onsdag morgen kl. 08.06 blev der slået alarm om ild i et sommerhus på Tulipanvej, huset var overtændt ved brandkøretøjernes ankomst. Ingen personer kom noget til ved branden.

Alarmopkaldet til 1-1-2 kom kl. 08.06 fra husets mandlige beboer, som var flygtet ud af huset uden overtøj på kroppen. Manden stod i kulden blot iført skjorteærmer, bukser og et par sko – det var hvad han nåede at få med sig, da ilden brød ud onsdag morgen.

Hvad brandårsagen er vides endnu ikke, men der er mistanke til noget varm aske fra brændeovnen.

Som det ses på videooptagelserne rasede branden voldsomt i huset ved brandvæsnets ankomst, ilden havde fat i både stuen og tagkonstruktion på stedet, ilden udviklede en voldsom røg som kunne ses vidt omkring.

Beboeren blev undersøgt af ambulancereddere på brandstedet, men han var sluppet fysisk uskadt fra branden.

Der blev tilkaldt assistance fra brandstationen i Helsinge til slukningsarbejdet som varede flere timer, dette skyldtes en række hulrum i taget som brandmandskabet kæmpede hårdt for at komme ind i og få ilden slukket. Det blev til sidst nødvendigt at tilkalde assistance fra Falck i hillerødsom kom til stedet med en Cobra skæreslukker, et stykke specialværktøj som bla. kan skyde vand gennem betonvægge.

Huset er fuldstændig ødelagt af ild, røg, sod og slukningsvand. Brandårsagen skal formentlig undersøges nærmere af politiets teknikere.