17-årig tiltalt for drabsforsøg

HELSINGE: En 17-årig mand forsvarer sig i denne uge mod politiets sigtelser for forsøg på nedskydning af en 27-årig mand, hærværk, våbenbesiddelse og trusler mod en polititjenestemand.

Politiaktion - helsinge - skud - 18042016 (19)
Politiet sikrede sig en lang række spor, herunder denne hjelm som var smidt i en busk to meter fra den efterladte knallert. (Foto: Allan Andersen)

Den 17-årige står ifølge politiet bag skyderiet d. 18. april på Vestergade i Helsinge, og risikerer udvisning af Danmark for bestandigt.

En byge af skud blev affyret mod en 27-årig mand på Vestergade, da han mandag d. 18.april stod på terrassen til sin bolig på Vestergade ved 21-tiden.

Ifølge politiets anklage, var det den 17-årige mand som kom kørende på en knallert, og uden varsel affyrede otte skud fra en pistol på knap 13 meters afstand mod den 27-årige mand. Trods kuglerne fløj om ørerne på den 27-årige mand, så slap han uskadt fra drabsforsøget.

Den 17-årige er også sigtet for hærværk mod den 27-årige mands bil et par timer før drabsforsøget. Her blev der kastet sten mod den 27-åriges bil som fik buler og knust en bagrude.

Sigtet 17-årig risikerer udvisning
Retten i Helsingør tog mandag morgen kl. 09.15 hul på nævningesagen mod den formodede gerningsmand, en 17-årig mand af anden etnisk herkomst, som står tiltalt for drabsforsøg, våbenbesiddelse, hærværk og trusler.

Anklagemyndigheden kræver den 17-årige udvist af Danmark for bestandigt for drabsforsøget på den 27-årige mand, og skulle nævningene ikke finde det bevist at han havde til hensigt at dræbe den 27-årige mand, så har anklagemyndigheden rejst en sekundær tiltale efter straffelovens § 252 ved at have udsat den 27-åriges ‘liv og førlighed for nærliggende fare’ ved skyderiet.

Den 17-årige mand er desuden også tiltalt for trusler mod en politimand. Han er tiltalt for at have truet en politiassistent under sin varetægtsfængsling via et telefonopkald. Den 17-årige ringede, ifølge ekstra Bladet, til politibetjenten og udtalte: ‘Når jeg bliver løsladt, kommer du ikke til at have det godt, lede hund, svin’.

Skydevåben er fortsat forsvundet
Efter skyderiet flygtede den 17-årige på en knallert af mærket Giantco, den vil politiet have konfiskeret sammen med en styrthjelm, et par handsker og nøgler som blev fundet af politiets teknikere ved tunellen under Gadekærsvej – få hundrede meter fra gerningsstedet.

I løbet af natten efterforskede Nordsjællands Politi intenst sagen, og det gjorde at en tungt bevæbnet indsatsstyrke kunne slå til mod en adresse i Ramløse, tidligt tirsdag morgen.

Politiet trængte ind i boligen hos et ældre familiemedlem til den 17-årige, og både den 17-årige og familiemedlemmet blev anholdt på stedet. Politiet løslod dog det ældre familiemedlem, en kvinde, med det samme på stedet og beroligede hende efter den noget voldsomme morgenvækning.

Det er ikke lykkedes for politiet at finde det skydevåben – formentlig en pistol – som blev benyttet under drabsforsøget på den 27-årige mand. I dagene efter drabsforsøget blev der gjort en stor indsats hvor bla. dykkere fra Forsvaret gennemsøgte Gadekæret i Helsinge efter våbnet.

Opgør i lokalt bandemiljø
Den 17-årige har siddet varetægtsfængslet siden d. 19. april på en lukket ungdomsinstitution, og han nægter sig skyldig. Motivet til skyderiet er endnu ikke oplyst, men vil komme frem under retssagen.

Kilder i miljøet har dog oplyst til Politirapporten.nu at der var tale om et internt opgør mellem bandegrupperingen ‘Local Brother Hood’ som huserer i Helsinge-området og den 27-årige mand.

Næste retsmøde i sagen afholdes på fredag d. 9.december hvor det forventes at der falder dom i sagen.