Betjent skød mod vanvidsbilist

SLANGERUP: En bilist spredte skræk og rædsel med sin vanvidskørsel, undervejs smadrede han en politibil og en betjent afgav flere skud mod bilen for at stoppe bilisten.

Her endte bilistens vanvidskørsel, liggende på siden i indgangen til en villa på Peter Appelsvej i Ganløse. Politiet var ikke i nærheden, da bilen endte her men vidner ringede straks til 1-1-2. (Foto: Allan Andersen)

En politibetjent sprang for livet, da en vanvittig mand søndag formiddag smadrede en politibil ved at påkøre den to gange – og efterfølgende flygtede fra stedet

Betjenten trak sin tjenestepistol og afgav flere skud mod vanvidsbilisten, en 40-årig mand, som blev anholdt efter næsten to timers vanvidskørsel.

– Vi får en melding om, at en bil kører fuldstændig tåbeligt rundt. Blandt andet kører bilisten et vejskilt ned og fortsætter ufortrødent. Det rykker vi selvfølgelig ud til, siger Vagtchef for Nordsjællands Politi, Ole Hestbæk, til Ekstra Bladet.

Betjent afgav flere skud mod bilen
En patrulje får kontakt til bilen som flygter og ender på Tagetesvej, her er det så at det for alvor går galt. Patruljevognen spærrer for den 40-årige mand som med voldsom kraft og med vilje påkører patruljevognen flere gange

– Den ene kollega må springe for livet, fordi han står foran patruljevognen. Han afgiver nogle skud mod bilens baghjul, men det har ingen effekt, for bilen fortsætter og påkører patruljevognen to gange, siger Ole Hestbæk.

Det fremgår ikke om de afgivne skud ramte vanvidsbilistens bil eller ej.

Ingen kom noget til ved vanvidsbilistens kørsel – noget som nok var mere held end forstand. (Foto: Allan Andersen)

Kørte galt i ene uheld
Kort efter kommer der alarmopkald om et solouheld på en normalt fredelig villavej i Ganløse, her er en bil kørt op ad en gangsti, væltet ca. 1½ meter ned gennem en hæk og landet på siden udfor hovedøren til en villa på Peter Appelsvej.

Vidner på stedet ser den 40-årige mand snuppe en cykel fra ladet af den væltede varebil og forsøge at køre videre på den – det bliver dog en kort flugt og Politiet kunne kort efter anholde manden. Anholdelsen skete omkring kl. 12.00

Den 40-årige mand er godt kendt af politiet i forvejen, og han skal bla. undersøges for euforiserende stoffer og alkohol i blodet efter sin livsfarlige kørsel og forsøg på at køre en betjent ned.

Ifølge Nordsjællands Politi startede hele balladen ved 9-tiden, søndag morgen, hvor de første opkald om vanvidsbilisten kom ind. Efterfølgende kom der flere og flere opkald om den samme bilist, som altså endte med selv at sætte en stopper for sin vilde kørsel.

Efter påkørslen af patruljevognen på Tagetesvej endte en af betjentene på hospitalet’s Akutmodtagelse, til undersøgelse for bla. nakkesmerter.