Asylansøger brugte jernrør som våben

(Arkivfoto: Allan Andersen)

MÅRUM: En 17-årig asylansøger slog under et slagsmål, lørdag eftermiddag, en jævnaldrende dreng i hovedet med et 65 cm langt og 1,8 kilo tungt jernrør.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Den 17-årige asylansøger blev i første omgang sigtet for drabsforsøg, men ved fremstilling i et grundlovsforhør søndag blev sigtelsen ændret til grov vold.

Patruljer fra Nordsjællands Politi rykkede lørdag eftermiddag ud til Center Gribskov på Gantekrogsvej, herfra blev der slået alarm idet der var et slagsmål i gang mellem flere uledsagede flygtninge børn.

Den sigtede 17-årige asylansøger slog under slagsmålet en jævnaldrende dreng med jernrøret, han blev ramt i hovedet og pådrog sig bla. en stor flænge. Han blev med en ambulance kørt til Hillerød Sygehus.

Sigtelsen for drabsforsøg blev dog ved grundlovsforhøret ændret til grov vold, det skete idet man ikke kunne sandsynligøre at den 17-årige havde haft til hensigt at dræbe den anden dreng – trods det voldsomme våben.

Den 17-årige er nu varetægtsfængslet i 14 dage. Han skal dog ikke tilbringe tiden i arresten eller et fængsel, men i en lukket døgninstitution for unge, oplyser politiet til SN.dk