Falske hjemmehjælpere på spil

(Nordsjællands Politi)

UGERLØSE: Fredag formiddag kl. 11.26 anmeldte en 89-årig kvinde fra Præstevænget, med assistance fra sine rigtige hjemmehjælpere, at to udenlandske kvinder, der havde foregivet at være hjemmehjælper, netop var flygtet fra stedet til fods i ukendt retning.

(Nordsjællands Politi)

De to fremmede kvinder havde ringet på døren kl. ca. 11.15 og var blevet lukket ind, idet den 89-årige troede, at det var hjemmehjælpere, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Hun undrede sig dog lidt, da de snakkede gebrokkent dansk. Først da de to rigtige hjemmehjælpere kom ca. 10 minutter senere, fik de to fremmede kvinder travlt med at komme ud – efterfulgt af den ene rigtige hjemmehjælper for at få en forklaring på deres ærinde hos den 89-årige.

Kvinderne løb herefter fra stedet og forsvandt i området.

De beskrives som følger:
A: Kvinde, Østeuropæisk af udseende, 20-30 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Langt, Yderligere kendetegn: Meget makeup på, Talte: Dansk med accent, Iført: Mørkeblå jakke;

B: Kvinde, Østeuropæisk af udseende, 20-30 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Langt, Talte: Dansk med accent, ingen oplysninger om tøj.

Politiet ledte forgæves efter kvinderne i området, idet politiet formoder, at deres reelle hensigt var at begå tyveri hos den 89-årige. Umiddelbart havde de dog ikke nået at stjæle noget, inden de flygtede fra stedet.

Politiet vil igen opfordre især ældre medborgere til at være særligt skeptiske, såfremt personer, man ikke kender, henvender sig og foregiver at være fra hjemmeplejen. Spørg f.eks. efter legitimation eller kig efter hjemmeplejens biler, inden de lukkes ind i boligen.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket de to kvinder A og B i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.