Hæder til Esbjerg-borgere der skaber tryghed

(Foto: Google Street View)

ESBJERG: Fædregruppen, der siden foråret 2016 har gjort en indsats for at øge trygheden på Stengårdsvej i den østlige del af Esbjerg, har modtaget en hæderspris. Gruppen, der i runde tal tæller 15 personer, blev onsdag den 18. januar kåret som ”Hverdagens Helte.”

(Foto: Google Street View)

Bag indstillingen til prisen står Sydbank, JydskeVestkysten, Esbjerg Kommune, Sydvestjysk Brandvæsen samt Syd- og Sønderjyllands Politi.

Med hæderen følger en check på 1.500 kroner.

Kvarteret omkring Stengårdsvej er ét af de særligt udsatte boligområder i Syd- og Sønderjylland.

Politiet har i flere år haft en nærpolitistation for netop at øge trygheden for beboerne og komme i positiv dialog med kvarterets børn og unge, så de ikke kommer ud i kriminalitet.

Og i tråd med denne indsats ser Syd- og Sønderjyllands Politi Fædregruppens aktiviteter som et værdifuldt bidrag i arbejdet med at være positive rollemodeller for kvarterets børn og unge – og ad denne vej også skabe tryghed.

– Fædregruppen laver ikke politiarbejde, men som gode rollemodeller er de med til at skabe yderligere tryghed i området. Politiets indsats kan aldrig stå alene. Vi er afhængige af, at andre bakker op og er med til at bygge bro mellem myndighederne og de børn og unge, som det er meget vigtigt for os at nå samt undgå, at de kommer i konflikt med loven, understreger specialkonsulent Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politi.