Ni måneders fængsel for biljagt

(Pressefoto: Per Johansen)

FYN: 21-årig mand blev den tirsdag idømt ni måneders fængsel og en ubetinget frakendelse af førerretten i 10 år for bl.a. et usædvanligt groft kørselsforløb.

(Pressefoto: Per Johansen)

Om natten den 1. november 2016 blev den 21-årige mand eftersat at politiet i forbindelse med en rutinekontrol. Den unge mand havde ingen intention om at standse og herefter fulgte en 34 km biljagt rundt i området omkring Vissenbjerg, hvor der blev begået en lang række grove kørselsfejl – også med meget høje hastigheder igennem byer og ad små snoede landeveje.

Den 21-årige, som førte bilen var både påvirket at hash og amfetamin og kørte i en brugsstjålet bil.

Han blev desuden dømt for, at han under en kortvarig pause i biljagten, hvor bilen var kørt ind i noget buskads og over udlagte pigge, forsøgte at køre to betjente ned, idet han bakkede mod dem selvom han vidste de stod bag bilen, så de måtte springe til siden for at undgå at blive ramt.

Han blev endvidere dømt for at have forvoldt nærliggende fare for betjentes liv eller førlighed, da han svingede bilen rundt tæt forbi betjentene der på ny måtte undvige, ligesom han umiddelbart herefter kørte frem mod en betjent der stod foran bilen, og som derfor måtte springe til siden imens betjenten affyrede 3 skud mod bilen, der kørte væk.

Til slut i kørselsforløbet blev den 21-årige dømt for at have udsat to betjentes liv eller førlighed for fare ved at have foretaget en pludselig og kraftig opbremsning, som tvang patruljebilen til at katastrofeopbremse for ikke at køre ind i domfældtes bil. Herefter kørte den domfældte ind i Skalbjerg hvor han påkørte et hellefyr og til slut blev anholdt.

Manden blev desuden dømt for vold og flere andre mindre forseelser.

Den 21-årige modtog dommen og blev varetægtsfængslet efter dom under henvisning til grovheden af forholdene og at retshåndhævelsen krævede at han derfor forblev fængslet.

Afgørelsen om varetægtsfængsling efter dom blev ikke kæret.