Samuraimand vakte uro i tog

(Modelfoto: Allan Andersen)

NAKSKOV: Der er visse ting som kan give togpassagerer sved på panden, og udover forsinkede afgange er en mand med et samuraisværd een af dem.

(Modelfoto: Allan Andersen)

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har sigtet en 34-årig mand fra Glostrup for overtrædelse af våbenloven, efter at han mandag eftermiddag medbragte et 33,5 cm langt samuraisværd på togrejsen til Lolland.

Manden snakkede med bla. en kvindelig togpassager, som han også benyttede lejligheden til at vise det flotte sværd frem til – en ting som ikke ligefrem gjorde den kvindelige togpassager tryg ved situationen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi blev alarmeret kl. 16.59, hvor den kvindelige passager var stået af toget  i Maribo af skræk for manden med samuraisværdet og havde her kontaktet politiet.

Den 34-årige mand fortsatte intetanende sin togtur frem til Nakskov station, hvor politiet hurtigt kunne udfinde ‘samurai-manden’ blandt de øvrige passagerer – der er trods alt ikke så mange som slæber rundt på et samuraisværd i toget.

Enden på togrejsen var at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi besluttede at beslaglægge sværdet, om den 34-årige mand egentligt havde en blankvåben tilladelse til overhovedet at eje et sådan sværd fremgår desværre ikke pt.