Svindel: ‘Du kan vinde en iPhone’

NORD: Netop nu florerer der en sms, hvori der står, at man har mulighed for at vinde en iPhone 6S, hvis man klikker på det medfølgende link. Hvis du modtager sms’en, skal du blot slette den uden at foretage dig yderligere, siger Nordsjællands Politi.

Afsenderen på meddelelsen angives som at være kæden HUMAC, men dér kommer beskeden bestemt ikke fra og bagmændene misbruger HUMACs navn i deres svindelnummer.

– Sms’en fremstår ganske troværdig med HUMAC som afsender, modtagerens navn i den første linje, ligesom sms’en ikke indeholder de sædvanlige sprogfejl, som svindel-sms’er og svindel-mails ellers plejer at indeholde, lyder det i advarslen mod svindelerne.

Klikker man på linket, bliver man ført til en hjemmeside, hvor man skal afgive noget information for at deltage i den påståede lodtrækning – men man kan være sikker på een ting, og det er at man aldrig ser skyggen af nogen iPhone.

Derimod kan informationerne blive misbrugt, man kan score sig en virus eller andet via linket. Politiet ved ikke, hvad der sker, hvis man udfylder informationen, men ordensmagten ved at både sms og hjemmeside er rent fup.

– Så kort og godt: Slet beskeden, hvis du modtager den, slutter Nordsjællands Politi.