Svindlede sig til 29.900 euro

(Modelfoto)

RINGSTED: Midt- og Vestsjællands Politi advarer mod et velkendt svindelnummer, som kostede et firma over 228.000 kroner.

En lille mail, og vupti – så var svindlerne lige 29.900 euro rigere….(Modelfoto)

En mail tikker ind fra direktøren i firmaet, han står lige nu i en situation der kræver overførsel af et stort beløb med det samme og den limpind hoppede et autofirma på med begge ben onsdag.

Midt- og Vestsjællands Politi fik onsdag kl. 11.31 en anmeldelse fra autofirmaet i Ringsted, der havde modtaget en mail, der så ud til at komme fra firmaets direktør, der anmodede om overførsel af 29.900 Euro til en konto i England.

Pengene blev overført uden mistanke, men senere viste det sig, at der var tale om et regulært og desværre velkendt bedrageri.

– Politiet får med jævne mellemrum anmeldelse i stil med ovennævnte, og der er grund til at advare specielt firmaer mod at ovennævnte er meget udbredt. Vi skal advare imod, at den type overførsler foretages uden det først er kontrolleret hos den, der står som afsender, lyder det fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Muligheden for nogensinde at få pengene igen er nærmest lig nul, det bedste våben mod svindelnummeret er omtanke og at kontrollere med et opkald om chefen, direktøren eller din bedste ven reelt har bedt om at få tilsendt nogen penge.