Syv års fængsel for drabsforsøg

(Arkivfoto: Allan Andersen)

ROSKILDE: En 23-årig mand er kendt skyldig i drabsforsøg, idet han afgav syv skud mod en 26-årig mand på Ringstedgade d. 12.maj 2016.

(Modelfoto: Allan Andersen)

En 23-årig mand er ved dom i Retten i Roskilde i dag fundet skyldig i blandt andet forsøg på manddrab og ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder ved den 12. maj 2016 i Roskilde fra en bil på få meters afstand at have affyret syv skud direkte mod en 26-årig mand, hvoraf tre af skuddene ramte manden i højre arm, venstre overarm og venstre knæ.

Efter nedskydningen af den 26-årige mand, en lokal frisør, flygtede de to mænd og de blev anholdt kort efter skudepisoden i et sommerhusområde på Falster

Skød for at dræbe
Samtlige nævninger og dommere fandt, at den 23-årige mand måtte have indset det som overvejende sandsynligt, at den 26-årige ville blive dræbt af skuddene, hvilket imidlertid mislykkedes, skriver Retten i Roskilde i et domsresumé.

En 23-årig medtiltalt som var chauffør af bilen, hvorfra der blev skudt, blev frifundet for medvirken til drabsforsøget og våbenbesiddelsen.

Tre nævninger og tre dommere fandt, at det ikke – uanset at en række omstændigheder belastede den 23-årige – var bevist, at han forud for skudepisoden vidste, at den anden var i besiddelse af pistolen og havde planer om at skyde den 26-årige.

Tre nævninger fandt på baggrund af de samlede omstændigheder, at de tiltalte udførte drabsforsøget i forening og efter forudgående aftale.

Syv års fængsel til skytten
Den første 23-årige mand som skød blev idømt fængsel i syv år og konfiskation af den pistol, der blev benyttet, samt en mobiltelefon. Han blev endvidere dømt til at betale en godtgørelse til den 26-årige. Den dømte 23-årige tog betænkningstid med hensyn til anke og han er fortsat varetægtsfængslet.

Den 23-årige chauffør blev idømt dagbøder for en mindre straffelovsovertrædelse, han blev fundet skyldig i, og blev løsladt efter dommens afsigelse.