17-årig brandstifter undslap politiaktion

(Arkivfoto: Allan Andersen)

ROSKILDE: Mandag eftermiddag kl. 16.23 slog politiet til mod en adresse, i jagten på en eftersøgt flygtet 17-årig brandstifter.

(Modelfoto: Allan Andersen)

Politiet anholdt en 24-årig mand fra Roskilde på en adresse i Roskilde midtby, idet politiet ledte efter en 17-årig ung mand, der er stukket af fra den lukkede institution, hvor han er anbragt i forbindelse med varetægtsfængsling for brandstiftelse.

Den 17-årige stak dog af fra stedet ved hjælp fra to personer på adressen – en 51-årig mand fra Roskilde og den 24-årige som slog ud efter politifolkene og gjorde en stor indsats for at forhindre anholdelsen af den 17-årige.

Begge sigtet for overtrædelse af straffeloven om vold mod politiet og for hjælp til undvigelse. De to blev anholdt, og den 24-årige forventes fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Den 51-årige blev løsladt i løbet af aftenen efter afhøring.

Den 17-årige stak som nævnt af fra stedet, men politiet leder fortsat efter ham. Det er nu anden gang, at han er stukket af fra den lukkede institution, hvor han er anbragt under sin varetægtsfængsling.