17-årig dræbt og 19-årig hårdt kvæstet i trafikulykke

(Foto: Local Eyes)

HØJBY: Syv unge mænd i alderen 16 – 19 år befandt sig i en bil, der sent onsdag aften forulykkede syd for Højby. Torsdag oplyses det at en 17-årig blev dræbt, og en 19-årig er hårdt kvæstet efter soloulykken på Kirkeåsvejen.

(Foto: Local Eyes)

Onsdag aften var oplysningerne sparsomme, idet politi og redningsfolk havde et langvarigt arbejde på stedet, og efterfølgende skulle der foretages tekniske undersøgelser af bla. en bilinspektør og politiets teknikere.

Det var dog hurtigt oplyst at der var tale om en soloulykke med en personbil, og at der havde været mast syv unge mænd ind i bilen som så var forulykket, hvor to af de unge var alvorligt tilskadekomne.

Midt- og Vestsjællands Politi har torsdag formiddag oplyst at en 17-årig dreng er omkommet ved ulykken, han blev erklæret død på sygehuset i Holbæk, mens en 19-årig mand er indlagt i kritisk tilstand.

Den dræbte 17-årige og den hårdt sårede 19-årige befandt sig med de øvrige fem unge i bilen, da den forulykkede ved 22-tiden på Kirkeåsvejen syd for Højby.

»Bilen er på vej i sydlig retning mod Holbæk, da føreren tilsyneladende mister herredømmet over køretøjet, som ryger ud på en mark og triller rundt flere gange. Der er nok kørt lige over hastighedsgrænsen,« siger vagtchefen for Midt- og Vestsjællands Politi til BT.dk

Ved ulykken blev flere af de unge slynget ud af bilen og kastet rundt omkring på ulykkesstedet, hvor redningsfolkene fandt dem liggende på marken. Syv ambulancer og en helikopter blev kaldt ud til ulykkesstedet, og vejen var spærret i flere timer mens der blev foretaget tekniske undersøgelser på stedet.

De øvrige unge skal være sluppet med mindre skader fra ulykken, og de pårørende i sagen er blevet underrettet.

(Foto: Local Eyes)