20-årig udvist for bestandigt for voldtægtsforsøg

(Modelfoto)

HØJE-TAASTRUP: En 20-årig bulgarsk mand er torsdag eftermiddag blevet dømt for at have overfaldet en 27-årig kvinde og forsøgt at voldtage hende ved Høje-Taastrup Station i juli 2016.

(Modelfoto)

– Jeg er tilfreds med den straf retten har udmålt. Der er tale om en særdeles grov sag om forsøg på voldtægt og dette er en af de første sager om seksuelt overgreb efter at strafferammen i juli 2016 blev ændret, siger anklager Ulrik Lunn.

Retten i Glostrup idømte den 20-årige tre års fængsel under henvisning til grovheden i overfaldet og det ændrede straffeniveau for voldtægt. Den 20-årige blev samtidig udvist af Danmark for bestandigt.

Den 20-årige blev ligeledes dømt for forsøg på røveri af kvinden. Han modtog fængselsstraffen, men ankede udvisningen.