Bandemedlemmer og politi i sammenstød i Hillerød

(Arkivfoto: Allan Andersen)

HILLERØD: Natten til lørdag måtte betjente fra Nordsjællands Politi få assistance og trække peberspray mod bandemedlemmer fra Loyal To Familia (LTF) på Torvet i Hillerød.

(Modelfoto: Allan Andersen)

Politiet blev tilkaldt til området ved Torvet i Hillerød ved 1-tiden, idet en gruppering på 12-15 unge mænd med relation til gadebanden LTF skabte uro i området og bla. optrådte meget højtråbende og truende, da de var blevet afvist i døren på et spillested på Torvet.

– Da vi ankommer, bliver vi overhældt med skældsord, og gruppen er meget lidt villige til samarbejde, fortæller vagtchefen hos Nordsjællands Politi til Frederiksborg Amts Avis.

Det er ikke ukendt at medlemmer af LTF ikke har meget tilovers for ordensmagten, og hurtigt kommer flere patruljer til så der kan komme styr på uromagerne som alle er i alderen 20 – 30 år, og særdeles godt kendt af politiet for bla. bandekriminalitet relateret til LTF.

Bandefolkene bliver bedt om at forlade stedet, men det ophidser gruppen voldsomt og det ender i en fysisk konfrontation hvor flere personer bliver anholdt, ligesom betjentene må trække deres peberspray og spraye fire af bandemedlemmerne før der bliver ro på situationen.

Under tumulterne forsøgte bandemedlemmerne at befri de to anholdte, men uden held oplyser Nordsjællands Politi. De to anholdte bandemedlemmer er blevet sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og kan se frem til en bødestraf. De to blev begge løsladt igen i løbet af lørdag formiddag.

Senere på natten måtte politiet rykke ud til rudeknusninger hos Cafe Hoé og Old Irish Pub – om disse har sammenhæng med tumulten tidligere på natten er ikke oplyst.