Bilister knaldet for at advare om fotovogn

(Arkivfoto: Nordjyllands Politi)

KIRKE HYLLINGE: Mange fristes til at advare mod fotovogne ved at blinke med lyset – men det må man ikke og det fandt fire bilister ud af, mandag eftermiddag, da de fik hver en bøde på 1000,- kroner for deres blinkeri.

Nej, den er ikke farlig og du må ikke blinke med det lange lys – det koster nemt en bøde på 1000,- kroner. (Arkivfoto: Nordjyllands Politi)

Mandag i tidsrummet mellem kl. 14.00 og 16.00 havde Midt- og Vestsjællands Politi placeret en fotovogn på Elverdamsvej for at måle bilisternes hastighed. Det positive ved målingen på strækningen var, at kun en enkelt bilist blev målt til at køre for hurtigt forbi målestedet.

Det mindre positive var, at en færdselspatrulje tilfældigt kom forbi målestedet og bemærkede, at de modkørende bilister havde meget travlt med at blinke med det lange lys til bilister, der ville passere målestedet.

Færdselspolitiet holdt efterfølgende øje med den ulovlige brug af fjernlyset som advarsel og noterede i alt fire bilister for den overtrædelse af færdselsloven. Den ene af disse sigtede bilister nåede at blinke med fjernlyset ikke mindre end 22 gange inden for en ca. 400 meter lang vejstrækning.

Det er unødig brug af det lange lys, og koster en bøde på 1000,- . det lange lys må kun benyttes til at advare, såfremt der er en fare på stedet og man derved hjælper med at stoppe ulykken. Det er ikke en fare at en fotovogn fotograferer bilister med tunge fødder på det højre ben.

Denne konkrete politiindsats kan også ses i lyset af ugens færdselskampagne, hvor politiet har fokus på uopmærksomhed i trafikken.

– Spørgsmålet er således, hvor meget disse bilister har haft fokus på deres kørsel, når de på afstand fokuserer på typen af henstillede køretøjer i vejkanten, og når man kan undgå risikoen for en bøde ved blot at lette foden fra speederen, så gældende hastighedsbegrænsning ikke overskrides, bemærker Midt- og Vestsjællands Politi i dagens døgnrapport.