Chauffør i kritisk tilstand: Lastbil fløj ud over skrænt

SLANGERUP: En lastvognschauffør er i kritisk tilstand efter en ulykke i rundkørslen Hørup Skovvej/Roskildevej onsdag eftermiddag. Manden er fløjet til RH Traume med en helikopter.

Lastbilen kørte gennem et autoværn, før den landede på tværs af en cykelsti – lykkeligvis kom ingen andre mennesker noget til. (Foto: Allan Andersen)

Nordsjællands Politi blev alarmeret kl. 15.51 om den alvorlige ulykke hvor lastbilen kom ad Hørup Skovvej og ind i rundkørslen. Af ukendte årsager kom lastbilen venstre om i rundkørslen og endte med at køre udover en skråning og lande på tværs henover den underliggende cykelstå.

Alt tyder dog på at chaufføren fik et hjertestop, og at det var årsagen til det voldsomme uheld. En brandbil som passerede blev vinket ind af vidner, og brandfolkene fik ydet førstehjælp til den livløse chauffør med bla. en hjertestarter.

Hele vogntoget hænger nu på hver sin side af skråningerne ved cykelstien, cykelstien er fuldstændig spærret af lastvognsvraget.

Vagtchef for Nordsjællands Politi, Søren Bjørnstad, oplyser at lastbilen er voldsomt medtaget og at der forventes et længere bjærgningsarbejde. Teknikere og bilinspektører var færdige med de tekniske undersøgelser omkring kl. 19.15, mens bilvraget fortsat ligger tilbage på uheldsstedet.

– Chaufførens tilstand er kritisk, det er hvad jeg pt. kan oplyse om sagen. Nu afventer vi de tekniske undersøgelser, og når den værste myldretidstrafik er overstået så skal vi have lastbilen fjernet fra uheldsstedet, siger vagtchefen til Politirapporten.nu

Politiet hører meget gerne fra vidner til ulykken, heldigvis ramte lastbilen ingen andre køretøjer ved ulykken.