Efterlyst formodet tricktyv pågrebet i Schweiz

Den efterlyste 47-årige tricktyv og hans medgerningsmand er blevet anholdt fredag den 3. februar i Schweiz. Nu arbejder Nordsjællands Politi på at få de to mænd udleveret, således de kan retsforfølges i Danmark.

Nordsjællands Politi har flere gange i januar måned efterlyst en 47-årig formodet tricktyv, der var under politiets mistanke for at stå bag tricktyverier for over 500.000 kroner. Siden den første efterlysning blev udsendt, har Nordsjællands Politi udvidet efterlysningen til også at gælde endnu en mand, som politiet havde under mistanke for at stå i ledtog med den 47-årige.

Efterlysningen af de to mænd er dog afblæst nu, idet de blev anholdt fredag den 3. februar af schweizisk politi i forbindelse med en rutinemæssig kontrol.

– Jeg er meget tilfreds med, at det store stykke arbejde både vi og borgerne har lagt i denne sag har ført til anholdelsen af de to formodede gerningsmænd. Tricktyverier for over en halv million kroner er absolut i den tunge ende af skalaen både med hensyn til økonomien i det og antallet af forurettede, fortæller leder af personfarlig efterforskning i Nordsjællands Politi, Henrik Gunst.

Nordsjællands Politi har i løbet af januar modtaget adskillige henvendelser om den 47-åriges færden. Den seneste observation modtog politiet torsdag den 2. februar fra en borger, der havde set den 47-årige på en rasteplads nær Storebæltsbroen.

Det var sidste gang, manden blev set på dansk jord, men allerede dagen efter blev den 47-årige og hans makker altså anholdt af politiet i Schweiz.

– Vi er meget glade for, at borgerne har været så gode til at byde ind med tip og observationer, ligesom vi naturligvis også er glade for, at schweizisk politi kunne være behjælpelige med at pågribe de to mænd. Vi sender en tak til borgerne og en venlig tanke til vores kollegaer i Schweiz, slutter Henrik Gunst.