Fire personer dømt for landsdækkende kassedyk

Et kærestepar, en mand på 42 år og en kvinde på 26 år, er ved Retten i Roskilde blevet dømt for over 75 kassedyk begået i dagligvarebutikker på både Sjælland, Fyn og i Jylland.

Tyverierne skete hovedsageligt i perioden fra januar til november sidste år og det samlede udbytte var lige under 400.000 kr. Manden, der også blev dømt for andre tyverier og nogle færdselsforseelser, fik 1 og 9 måneders fængsel, og kvinden fik 1 år og 6 måneders fængsel. Begge to er fortsat fængslede og har anket dommen til landsretten.

Udover kæresteparret blev også to andre gerningsmænd dømt i sagen. Den tredje gerningsmand, en mand på 51 år, fik 1 års fængsel for at have deltaget i 50 af kassedykkene, mens den fjerde gerningsmand, en mand på 52 år, fik 8 måneders fængsel for sin rolle i sagen.

Alle de dømte er fra Københavnsområdet.

”Det er et rigtig godt resultat. Der ligger et grundigt og effektivt politiarbejde bag dommen, og det bevismateriale, som politiet har indhentet og sat sammen,gjorde, at alle 4 gerningsmænd i vidt omfang erkendte det, som de var tiltalt for”, siger anklagerfuldmægtig Henrik Smedegaard.

Det typiske mønster for forbrydelsen var, at gerningsmændene sammen indfandt sig i butikken, hvorefter de gik mod området, hvor kasseapparaterne var placeret.

Flere af gerningsmændene stillede sig så i vejen for kassemedarbejderens udsyn eller afledte opmærksomheden med spørgsmål om varer eller andet, mens den sidste gerningsmand gik over til en af de andre ubemandede kasser, hvor han uforstyrret kunne tage pengesedlerne i kassen.

Herefter forlod de sammen butikken og delte udbyttet.

”I forhold til strafniveauet fulgte retten i vid udstrækning anklagemyndighedens påstand. Retten lagde i skærpende retning vægt på, at der var tale om rigtig mange forhold, der var begået af flere i forening, havde systematisk karakter, og med et betydeligt samlet udbytte. Det er meget tilfredsstillende og sender et klart signal om, at også den type af kriminalitet tages alvorlig”, siger anklagerfuldmægtig Henrik Smedegaard.