Idømt forvaring for drab på sin egen datter

(Arkivfoto: Allan Andersen)

BINDSLEV: En blot ni år gammel pige døde efter at have fået skåret halsen over af sin egen mor d. 15. juni 2016. Lægerne har fastslået at kvinden er sindssyg, selvom hun blev udskrevet blot to dage før drabet fra psykiatrisk afdeling…

(Modelfoto: Allan Andersen)

Retten i Hjørring har den 9. februar 2017 afsagt dom i den tragiske sag, hvor den 28-årige kvinde var tiltalt for manddrab efter straffelovens § 237, ved den 15. juni 2016 at have skåret sin 9-årige datter i halsen, hvorved pigen forblødte.

Kvinden var blot to dage før blevet udskrevet, og begik drabet på datteren da hendes mand var gået en tur med familiens hund. Han var blot nået 500 meter væk fra huset, da den 28-årige kvinde ringede til sin mand og fortalte ‘at datteren nok ikke ville klare den’.

Den ni-årige pige blev fundet på sit værelse med et gabende sår i halsen, og selvom faderen kæmpede for hendes liv – efterfulgt af politifolk og ambulancereddere – så døde den lille pige af sit sår grundet et massivt blodtab.

Den tiltalte kvinde var under retssagen i meget dårlig psykisk forfatning, hun blev fundet skyldig i overensstemmelse med tiltalen, og med baggrund i hendes sindssyge blev hun fundet omfattet af straffelovens § 16, stk. 1, og dømt til anbringelse i psykiatrisk afdeling.

Der blev ikke fastsat nogen længstetid for foranstaltningen, så kvinden er nu anbragt på ubestemt tid. Tiltalte udbad sig betænkningstid med hensyn til anke af dommen.