Teenagere i biljagt med 165 km/t

(Arkivfoto: Allan Andersen)

ØLSTYKKE: Fire patruljevogne fra Nordsjællands Politi var natten til torsdag involveret i en længere biljagt på en 16-årig flugtbilist. Under jagten blev der kørt med hastigheder på op mod 165 km/t.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Jagten begyndte klokken 01.45, da en patrulje fik øje på en bil i Ølstykke. I bilen sad fem drenge, men da politiet forsøgte at bringe bilen til standsning, valgte føreren i stedet at køre fra stedet, det oplyser politikommissær Marianne Mårtensson til Frederiksborg Amts Avis.

Eftersættelsen fik dog en brat ende i Slangerup, her kørte flugtbilen ud på en mark på Gl. Københavnsvej og knaldede ind i en træstub. Efter den bratte afslutning af biljagten løber de ialt fem drenge fra den ødelagte bil i alle retninger, men blandt de forfølgende patruljevogne var to hundevogne, så et par tjenestehunde blev hurtigt sat ind i jagten.

Politihundene får indhentet de tre af drengene, mens to dog har held til at slippe væk i første omgang. Politiet ved dog godt hvem de to undslupne er, ligesom det er fastslået hvem der kørte bilen, føreren af bilen havde ‘lånt’ bilen som tilhører hans far og det er næppe populært.

De tre anholdte på stedet er tre teenagere, to på 15 år fra Slangerup og Ølstykke samt en 16-årig fra København. De to drenge der undslap i første omgang er en 15-årig fra Frederikssund og en 16-årig fra Slangerup.