Tiltalt frifundet for trusler sendt via snapchat 

(Modelfoto: Allan Andersen)

Retten i Roskilde har den 6. februar 2017 afsagt dom i en sag, hvor en 22-årig mand fra Roskilde var tiltalt for at have truet et vidne i en straffesag.

(Modelfoto: Allan Andersen)

Truslerne skulle være sket ved, at tiltalte havde sendt en video via snapchat, hvor tiltalte satte et magasin i en pistol. På videoen var endvidere anført teksten ”Den er til hvis folk prøver at fucke mit liv op, I kan vente til en smuk dag”.

Videoen blev sendt til en kvinde, han kendte, som havde anmeldt ham for bedrageri. Der blev endvidere sendt to tekstbeskeder til kvinden efterfølgende.

Tiltalte nægtede sig skyldig og forklarede, at videoen var en del af et musikprojekt. Det var ment som en forløber for hans musikvideo. Videoen var sendt til kvinden, før han vidste, hun havde anmeldt ham, og den var derudover sendt til hele hans kontaktliste på snapchat.

Politiet havde sikret tiltaltes telefon, hvor videoen lå i hans arkiv. Det var ikke muligt at se, hvem videoen var sendt til, eller hvornår den var sendt.

På baggrund af vidneforklaringer fra to andre personer, som ligeledes havde modtaget videoen, fandt retten, at tiltaltes forklaring ikke kunne tilsidesættes. Da tekstbeskederne ikke i sig selv kunne anses for trusler, og da der ikke var ført bevis for en eventuel sammenhæng mellem video og tekstbeskeder, frifandt retten tiltalte for vidnetrusler.

Tiltalte erkendte at have været besiddelse af en gaspistol. Da han tidligere var straffet for våbenbesiddelse, blev han straffet med 10 dages fængsel.

Tiltalte havde været varetægtsfængslet siden 19. december 2016, Statskassen skal betale sagens omkostninger.