Tre personer dømt i narkotikasag fra Give

(Modelfoto)

Ved Retten i Kolding faldt der tirsdag dom over tre mænd på henholdsvis 28 år, 36 år og 28 år. De stod alle tre tiltalt for at have medvirket til opbevaring af omkring 28 kilo amfetamin med henblik på videresalg.

(Modelfoto)

Sagen mod dem er blevet til på baggrund af en længere efterforskning, der involverede en ransagning på en ejendom i Give den 9. december 2015. Her fandt Sydøstjyllands Politi omkring 28 kg amfetamin nedgravet, og herudover en pumpgun med ammunition, som de alle tre også er sigtet for besiddelse af.

Ejendommen er ejet af den 36-årige mand, men han har hele tiden nægtet sig skyldig ligesom de to øvrige.

– Den ene af de 28-årige mænd er ikke længere bosiddende i Danmark, men det lykkedes os at få ham anholdt, da han var på besøg en weekend. Den anden 28-årige, der er litauisk statsborger, og som var flygtet fra afsoning i Danmark, lykkedes det os at få udleveret på europæisk arrestordre fra Tyskland, hvor han opholdt sig. Og dermed kunne vi få dem for retten, hvor de i dag har fået deres domme, oplyser Anklager fra Sydøstjyllands Politi, Søs Svejgaard Bløcher, i en pressemeddelelse.

De sigtede blev stort set dømt efter anklageskriftet, hvilket resulterede i, at den 36-årige mand fik 12 års fængsel, den 28-årige litauiske statsborger fik 13 års fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt og den anden 28-årige fik 11 års fængsel. Sidstnævnte blev frifundet i et enkelt forhold.

De ankede efterfølgende alle deres domme med henblik på frifindelse, og alle tre mænd er fortsat varetægtsfængslede i sagen.