Tre unge dømt for umenneskelig vold

GREVE: Tre unge mænd fra Askerød i Greve, i alderen 16-22 år, er mandag fundet skyldige i frihedsberøvelse og vold af særligt rå, brutal eller farlig karakter.

Tre unge mænd er sendt bag tremmer for grov vold og pengeafpresning. (Modelfoto)

De domfældte er straffet med 1-3 års fængsel efter mishandling af tre unge mænd, hvor to blev udsat for time lange frihedsberøvelser og grov vold, hvor der blev brugt blandt andet en mukkert, en kniv, en skovl, grene og en sten til at mishandle dem.

Det er en enig domsmandsret som ved dom af 13. februar 2017 fundet de tre unge mænd skyldige i frihedsberøvelse og vold af særligt rå, brutal eller farlig karakter. De to yngste dømte er af anden etnisk herkomst, mens den 22-årige er dansker.

Den 22-årige blev fundet skyldig i et enkelt tilfælde, mens en 16-årig og en 19-årig blev fundet skyldig i to tilfælde.

Ofrene havde ingen gæld til sine overfaldsmænd
Den 16-årige og den 19-årige blev endvidere fundet skyldige i tre tilfælde af afpresning, idet de havde tildelt de to frihedsberøvede en såkaldt dummebøde, og i et tredje forhold havde passet en forurettet op på gaden, og under trusler tvunget forurettede til at gå tilbage til sit hjem for at hente penge.

Retssagen er behandlet over fire dage, motivet til afpresningerne er ikke klart udover at det er fastslået at ofrene ikke havde gæld til gerningsmændene. Deres handlinger var altså ren pengeafpresning hvor to af ofrene havde fået ‘dummebøder’ på 35.000 og 30.000 kr., mens det tredje offer blev truet til at betale 4.000 kr. for sit pas, hvis han ville have det tilbage.

Den 16-årige og den 19-årige blev endvidere fundet skyldige i våbenbesiddelse og besiddelse af euforiserende stoffer.

Voldsmænd nægtede sig alle skyldige
De domfældte havde alle nægtet sig skyldige. Den 16-årige og den 22-årige havde ikke udtalt sig under sagen. Den 19-årige havde erkendt at være til stede ved det ene forhold, men havde hævdet at forurettede frivilligt var fulgt med og ikke havde været udsat for vold.

Den 16-årige blev idømt 2½ års fængsel, den 19-årige blev idømt 3 års fængsel og den 22-årige blev idømt 1 års fængsel.

Slog offer med en mukkert
Et af deres ofre blev d. 2. august overfaldet med sten, slag og spark og smidt ind i en varebil, hvor han blev truet med knive. På vej mod Askerød blev han slået i hovedet og på kroppen af voldsmændene.

I Askerød blev han hevet med ned i en tunnel, hvor overfaldet eskalerede med flere slag, spark, trusler med knive og ofret blev også hakket i hovedet med en kniv.

Den 16-årige voldsmand holdt her ofrets ben, mens den 19-årige voldsmand slog ofret på skinnebenet med en mukkert og ligeledes slog ham i panden med en sten.

Det mishandlede offer skulle herefter betale sine bødler en dømmebøde på 35.000 kr. inden midnat.

Mand mishandlet i garage
Den 8. juni 2016 blev et andet offer overfaldet ved Vallensbæk Station efter at være lokket ind i en bil af en kvindelig ‘lokkedue’. Den 16-årige og den 22-årige kørte ofret til Askerød, og samlede undervejs den 19-årige mand op også så de alle kunne deltage i mishandlingen af ofret i en tom garage i nærheden.

De tre voldsmænd slog og sparkede offeret i hovedet og på kroppen, pryglede ham med trækæppe, en stor træplade og en kraftig rafte.

Efter mishandlingen kørte hans bødler ham tilbage til Askerød, her blev han udstillet for flere andre unge mænd og nu kørt ud til et skovområde på Strandvejen i Hundige hvor mishandlingen fortsatte med slag med knytnæver, en kæp og en skovl.

Ofret fik også kastet en sten ned over sin hånd, så han brækkede armen og fik flænger, der måtte syes. Stenen blev kastet ned fra ca. ½ meters højde, og offeret skulle herefter betale en dummebøde på 30.000 kr – ellers ville han blive mishandlet igen.

Betal 4000 for dit pas
Den 2. august sidste år passede voldsmændene endnu et offer op ved p-pladsen ved Greve Musikhus, ofret fik en omgang lussinger og voldsmændene rev hans pas fra ham.

Ofret fik besked på han kunne få sit pas retur, hvis han altså lige betale 4000 for det – hvis han ikke betalte, så ville de tre voldsmænd enten stikke ham ned eller brænde hans hus af.

De tre dømte har mandag anket dommen til frifindelse i det ikke erkendte omfang og i øvrigt formildelse.