Vognmand betalte 150.000 for frigivet lastbil

(Modelfoto)

DANMARK: En polsk vognmand måtte betale 150.000 for at få frigivet lastbil efter fusk med lastbilens kontrolapparater.

(Modelfoto)

Tirsdag den 31. januar standsede Tungvognscenter Syd, Sydøstjyllands Politi et polsk vogntog, der kørte med 620 grise. En uge forinden var samme vogntog blevet standset og kontrolleret. Efterforskningen indikerede at der var blevet snydt med køre- og hviletiden.

Den mistanke blev bekræftet i tirsdags, da en tekniker kunne konstatere, at kontrolapparatet, som blandt andet måler køre- og hviletiden, var blevet forsynet med fjernbetjent udstyr, der kan manipulere med målingerne.

Det polske vogntog blev tilbageholdt og grundigt undersøgt, hvorefter det fjernbetjente udstyr blev afmonteret. For at få frigivet lastbilen måtte vognmanden betale 150.000, ligesom han også måtte betale for afmonteringen, så lastbilen kunne køre derfra i lovlig stand.

De 620 grise måtte returneres til afsender, og blev efterfølgende sendt af sted med et andet vogntog.

Vognmandens indbetaling på de 150.000 skal betragtes som et depositum. Efterfølgende kommer der et retsmøde, hvor lastbilens chauffører sigtes for manipulation og overtrædelse af køre- og hviletiden med henblik på at få dem idømt bøder og frakendt førerretten.