75-årig kvinde fundet i god behold efter omfattende eftersøgning

ESBØNDERUP: Mandag efterlyste Nordsjællands Politi en dement 75-årig kvinde som var forsvundet fra Toftebo, og en kæmpe eftersøgning blev sat i gang med hunde, køretøjer og en redningshelikopter.

Den 75-årige kvinde er dement, og var sidst set kl. 17.15 mandag eftermiddag.

Nordsjællands Politi slog alarm til offentligheden med en efterlysning via sms-tjenesten ‘Tryk Politi’ og via Facebook kl. 19.43. Her havde adskillige patruljer allerede søgt længe efter kvinden, ligesom en af forsvarets redningshelikoptere hang i luften over Esbønderup.

Eftersøgningen stod på hele aftenen, hvor den lavtflyvende helikopter gjorde alvoren i situationen klar for alle som kunne se og høre helikopteren som igen og igen kom ind over Esbønderup med sine kraftige projektører tændt.

Mange civile gik også ud for at lede efter den 75-årige kvinde, og det i så stor grad at politiet bad borgerne om at bevæge sig rundt på en bestemt måde i området.

– Hvis du hjælper politiet her til aften så vil jeg blive glad for, hvis du blev på vejene og ikke går i haver, skovområder mv., og venligst lad din egen hund blive hjemme. På forhånd tak, lød opfordringen fra Vagtchef Henrik Alstrup, Nordsjællands Politi kl. 23.52, mandag aften.

Problemet var at man fra helikopteren pludselig ikke længere kunne skelne hjælpsomme mennesker fra den nødstedte kvinde, derved var der risiko for falske alarmer – eller måske endda at kvinden kunne blive overset.

Derfor bad politiet de mange hjælpsomme mennesker om at holde sig på veje og stier, så de tydeligt stod ud i forhold til feks. en liggende person i en have eller et skovområde.

Lykkeligvis endte det hele godt, idet en hundepatrulje pludselig kunne meddele at de netop havde fundet kvinden, den gode melding indløb kl. 00.35 og blev hurtigt videregivet til offentligheden.

Betjentene tog sig af den 75-årige kvinde som, ifølge vagtchef Henrik Alstrup, blev fundet i god behold, men alligevel kørt til kontrol på Hillerød Sygehus efter det langvarige ophold i den kolde aften og nat.

Vagtchefen sendte også en hilsen til de mange gode borgere som havde hjulpet til i eftersøgningen, og takkede for den civile indsats.