Black Army truer og afpresser hjemløse

ODENSE: Ifølge TV2 står gadebanden Black Army bag afpresning af hjemløse, som afpresses til at aflevere deres kontanthjælp – eller sågar presses til at fungere som gadepushere.

Bandegrupperingen Black Army overfalder de hjemløse, når de har afhentet deres kontanthjælp og afpresser dem til enten af udlevere pengene eller arbejde som pushere for banden.

TV2’s oplysninger bekræftes af Fyns Politi samt hjemløse som TV2 har været i kontakt med.

– Det er det samme billede vi ser – de socialt udsatte bliver udsat for trusler og har reelt valget mellem at betale eller at starte en pushervirksomhed, fortæller Lars Bræmhøj, politiinspektør ved Fyns Politi, til Ekstra Bladet.

Fyns politi har fået tre-fire anmeldelser om den nævnte afpresning af Black Army, men det vurderes at der er tale om langt flere ofre. De hjemløse oplyser at de er bange for at melde overfaldene til politiet, men Fyns Politi håber at flere ofre vil melde truslerne og overfaldene til politiet.

Black Army er en berygtet gadebande på Fyn, senest stod gadebanden bag et afpresningsforsøg mod fem tatovører i Odense. Tatovørerne blev alle opsøgt af flere medlemmer af Black Army og ‘opfordret’ til at give nogle bidrag til banden.

Fremgangsmetoden med at afpresse de svageste i samfundet, de hjemløse, er tidligere set praktiseret af LTF i Københavns-området, oplyser TV2.