Fem anholdt i forbindelse med skyderi på Emdrupvej

Københavns Politi har anholdt fem personer i forbindelse med et skyderi, d. 2. oktober 2016 kl. 14.27, hvor en 21-årig mand blev ramt af skud i ryggen efter at være blevet jagtet af en gerningsmand ind i en kiosk.

Han døde 14 dage senere uden at være kommet til bevidsthed. Ved samme lejlighed blev en helt tilfældig 49-årig mand også ramt af skud, men overlevede heldigvis og har det i dag fysisk godt.

Siden har Københavns Politi foretaget en intensiv efterforskning af sagen og flere gange appelleret om hjælp fra offentligheden. Den store hjælp fra offentligheden har sammen med efterforskningen nu ført til, at Københavns Politi har foretaget anholdelse af fem personer i sagen.

Fire af de fem anholdte vil senere i dag blive fremstillet i grundlovsforhør i Frederiksberg Ret. De sigtes for drab og medvirken hertil. Anholdelserne er foregået stille og roligt.

Først blev en 34-årig mand i går kl. 19.19 anholdt i Københavns Lufthavn, idet han var på vej ud af landet. I dag blev en 21-årig mand anholdt i Vestre fængsel, hvor han sad og afsonede en dom. En 22-årig mand blev anholdt i Næstved Arrest, hvor han sad fængslet i en anden sag. En 21-årig mand er anholdt i Nordsjællands Politikreds.

En 24-årig mand er desuden blevet anholdt i Jylland. Der er endnu ikke taget stilling til, om han skal fremstilles i grundlovsforhør.

De anholdte er eller har alle været en del af bandegrupperingen Mongols.

”Det er tilfredsstillende, at vores lange efterforskning nu har ført til, at vi kan skride til anholdelser i sagen. Der er tale om en meget alvorlig sag, hvor en ung mand døde, og en helt tilfældig person blev skudt ned. Vi vil samtidig gerne takke for de mange henvendelser, vihar modtaget fra borgerne i sagen,” siger fungerende politiinspektør Torben Svarrer, Københavns Politi.