Fem anholdte for skuddrabet på Daniel Kristensen

HELSINGE: Fem personer med forbindelse til rockergruppen Mongols, blev mandag anholdt i en stor koordineret politiaktion. De fem er alle sigtet i forbindelse med nedskydningen af to mænd på Emdrupvej i København sidste år. En 21-årig mand mistede livet ved nedskydningen i en kiosk.

Københavns Politi anholdt mandag morgen og formiddag fem personer i forbindelse med et dødeligt skyderi d. 2. oktober på Emdrupvej i København.

Heraf er en 21-årig mand anholdt i Nordsjællands Politikreds, og i den forbindelse foretog politiet ransagning af en lejlighed i Toftevangen, mandag formiddag.

De anholdte er eller har alle været en del af bandegrupperingen Mongols, oplyser Københavns Politi.

Aktionen mandag har således ikke noget at gøre med rockergruppen Gremium som ellers holder til i Toftevangen og har været målet for et utal af aktioner de seneste måneder.

Jagtet og skudt mens han lå på gulvet
Den 21-årige Daniel Kristensen blev først ramt af et skud i skulderen på Emdrupvej, han flygtede herefter ind i en kiosk hvor han blev jagtet af en gerningsmand og skudt i ryggen mens han lå på gulvet. Pistolen gik i baglås, og gerningsmanden flygtede fra stedet.

Daniel Kristensen døde 14 dage senere uden at være kommet til bevidsthed. Ved samme lejlighed blev en helt tilfældig 49-årig mand også ramt af skud, men overlevede heldigvis og har det i dag fysisk godt.

Daniel Kristensen stod for at blive far, da han blev dræbt og for ca. 14 dage siden fødte hans kæreste en lille pige som aldrig kommer til at se sin far.

Stor hjælp fra offentligheden
Siden har Københavns Politi foretaget en intensiv efterforskning af sagen og flere gange appelleret om hjælp fra offentligheden. Den store hjælp fra offentligheden har sammen med efterforskningen nu ført til, at Københavns Politi har foretaget anholdelse af fem personer i sagen.

– Det er tilfredsstillende, at vores lange efterforskning nu har ført til, at vi kan skride til anholdelser i sagen. Der er tale om en meget alvorlig sag, hvor en ung mand døde, og en helt tilfældig person blev skudt ned. Vi vil samtidig gerne takke for de mange henvendelser, vi har modtaget fra borgerne i sagen, siger fungerende politiinspektør Torben Svarrer, Københavns Politi.

Anholdelser skete udramatisk
Anholdelserne mandag er ifølge Københavns Politi foregået stille og roligt, først blev en 34-årig mand anholdt søndag kl. 19.19 i Københavns Lufthavn, idet han var på vej ud af landet.

Han skal angiveligt være en af topfigurerne i rockergruppen ‘Mongols’.

Mandag blev en 21-årig mand anholdt i Vestre fængsel, hvor han i forvejen afsonede en dom, og en 22-årig mand blev anholdt i Næstved Arrest, hvor han sad fængslet i en anden sag.

Lejlighed ransaget i Toftevangen
En 21-årig mand er anholdt i Nordsjællands Politikreds, og herunder skete der ransagning af en lejlighed i Toftevangen.  Den 21-årige mand har ikke haft adresse i lejligheden, og den anholdte er ikke identisk med den daglige beboer – hvorfor lejligheden så blev ransaget er endnu ukendt.

Københavns Politi fremstillede de fire anholdte i et grundlovsforhør mandag eftermiddag, de er efter en række grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg sent mandag aften blevet varetægtsfængslet frem til 24. april, det oplyser den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi, Aaron Newman,  til Ritzau.

(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)