Ubetinget fængsel for ulovligt tv-kiggeri

(Modelfoto)

Byretten i Sønderborg idømte torsdag en 55-årig mand fra Broager fængsel i 10 måneder, hvoraf fem måneder skal afsones, for at have snydt sig til at se satellit-tv uden at betale rettighedshaverne Viasat eller Canal Digital.

(Modelfoto)

Manden blev også dømt for at have hjulpet mindst 30 andre personer med at gennemføre den såkaldte cardsharing i forsøget på at undgå at betale for at se satellit-tv.

Dommen var en fællesstraf, der indeholdt ni måneders fængsel fra en tidligere delvist betinget dom for cardsharing.

Manden fik også konfiskeret to modtagerbokse til satellit-tv, og han blev dømt til at betale i alt 37.790 kroner i erstatning til Viasat og Canal Digital.

Både anklagemyndigheden og den domfældte har 14 dage til at overveje, om sagen skal ankes til Vestre Landsret.

Torsdagens afgørelse er den sidste dom i et større sagskompleks, der opstod, efter at Syd- og Sønderjyllands Politi gennemførte en stor ransagningsaktion den 3. september 2015 på adskillige adresser i politikredsen.

Ransagningen fandt sted efter længere tids efterforskning.

Efterforskningen i denne type sager er kompliceret og omfattende, da tv-signalet streames fra flere udenlandske servere. Og Syd- og Sønderjyllands Politis efterforskningsafdelings it-ingeniør har blandt andet været med til at afdække bedrageriet.

Forud for gårsdagens afgørelse er der afsagt i alt 23 domme, hvor en lang række personer er idømt bøder for i alt 348.750 kroner, har fået konfiskeret i alt 33 ulovlige modtagerbokse og er idømt erstatningskrav på cirka 91.000 kroner.

De ulovlige bokse har været anvendt til ulovligt tv-kiggeri i sammenlagt 25 år.