Mand fundet død: 53-årig kvinde varetægtsfængslet

(Arkivfoto: Allan Andersen)

VEJLE: Tirsdag aften blev en mand fundet død under mystiske omstændigheder, og onsdag blev en 53-årig kvinde varetægtsfængslet i sagen.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

– På grund af omstændighederne ved den afdøde og i lejligheden, blev der iværksat efterforskning med henblik på at afdække om der måtte ligge en forbrydelse bag dødsfaldet. Derfor blev der tilkaldt tekniske efterforskere, hundeførere og en retsmediciner. De nævnte har alle gennemført undersøgelser på og omkring findestedet, skrev politiet i en pressemeddelelse onsdag formiddag.

Om eftermiddagen havde piben fået en anden lyd, idet der var foretaget anholdelse af en kvinde som nu stod sigtet for vold og for at efterlade den afdøde i hjælpeløs tilstand.

Onsdag kl. 15.30 blev den 53 årige kvinde, der var anholdt i anledning af en 62-årig mands død i en lejlighed i Tønnesgade i Vejle, fremstillet i et grundlovsforhør. Den 53 årige blev begæret varetægtsfængslet, sigtet for vold under særdeles skærpende omstændigheder efter straffelovens § 246 jfr § 245 og for at have forladt en person i hjælpeløs tilstand jfr. § 250, oplyste Sydøstjyllands Politi.

– Beslutningen om fremstillingen er truffet efter at en obduktion af den afdøde har godtgjort, at han næppe er død som følge af naturlige årsager, men formentlig som følge af vold og på baggrund af de oplysninger, der i øvrigt er fremkommet under efterforskningen, oplyste anklager Helle Iversen i en pressemeddelelse.

Dommeren fandt politiets mistanke bestyrket, og varetægtsfængslede kvinden i foreløbigt fire uger.