Skruppelløse tricktyve plyndrer ældre mennesker

(Grafik: Nordsjællands Politi)

TISVILDELEJE – HILLERØD: Tricktyvene er i fuld gang, og holder sig ikke tilbage. Alene tirsdag var to kvinder i Nordsjælland på kort tid ofre for de luskede tyveknægte.

(Grafik: Nordsjællands Politi)

En 71-årig kvinde blev tirsdag omkring klokken 12 udsat for et tricktyveri, da hun handlede hos den lokale købmand i Tisvildeleje. Mens kvinden var i butikken, stillede tre mænd sig i vejen for hende og aflurede i den forbindelse pinkoden til kvindens dankort.

Udenfor købmanden stødte mændene ind i kvinden og i forvirringen lykkedes det dem, at stjæle den 71-årige pung, der blandt andet indeholdt kreditkort, sygesikringskort, indkøbskort, samt kontanter.

Gerningsmændene beskrives som: Tre mænd i alderen 18-19 år, høje og slanke af bygning samt iført mørkt tøj. 

Også i Hillerød var tricktyve på spil. 
Her endte et forsøg på at vise to kvinder vej med et tricktyveri for en 86-årig kvinde. Den 86-årige havde onsdag ved 11.30-tiden været ude at handle og på vejen hjem mødte hun en bekendt, som hun stoppede op og talte med.

Mens de to talte sammen, henvendte to andre kvinder sig til dem og spurte på engelsk om vej til hospitalet. De to havde et kort i hånden, og mens den 86-årige viste den ene, hvilken vej de skulle gå, blev hendes pung stjålet fra hendes jakkelomme.