16-årig voldsmand overfaldt tilfældige på station

(Modelfoto: Allan Andersen)

HOLBÆK: Tirsdag aften kl. 21.35 anmeldte en 16-årig ung mand fra Tølløse, at han netop var blevet overfaldet i elevatoren på Holbæk station. Inden politiet nåede frem var en 18-årig mand også blevet overfaldet.

(Modelfoto: Allan Andersen)

På perronen havde han set nogle højrøstede unge sidde på en bænk, hvorefter han tog elevatoren ned. Da han skulle ud, blev vejen spærret af en af dem, som havde siddet på bænken, og han blev presset ind i elevatoren, hvor han uden grund fik to knytnæveslag i hovedet.

Voldsmanden forlod herefter elevatoren og overfaldt kort efter en 18-årig mand fra Mørkøv, der havde siddet på en bænk på perronen. Dette offer var blevet kontaktet af gerningsmanden, som syntes, at offeret havde stirret umotiveret på ham, hvorefter offeret fik et knytnæveslag i hovedet.

Politiet kom hurtigt til stationen, hvor politiet med god hjælp fra de to ofre hurtigt kunne få udpeget gerningsmanden.

Politiet anholdt en 16-årig ung mand fra Svinninge, som blev sigtet og afhørt til de to tilfælde af vold over for tilfældige unge mænd på togstationen.

De sociale myndigheder var til stede ved afhøringen, ligesom den 16-åriges værge blev underrettet om sagerne mod ham.

Den sigtede, som politiet ikke kender i forvejen i forbindelse med tidligere utryghedsskabende adfærd i stationsområdet, blev løsladt efter afhøring til sagerne, men kan forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne skal afsluttes strafferetligt.