Politiet overfaldet af 100 – 150 personer under anholdelse

AARHUS: Mandag aften blev en politipatrulje overfaldet af op mod 100 – 150 personer, hvoraf flere kastede med sten. Ni personer blev anholdt under urolighederne.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Mandag aften ved 21.30-tiden opstod der uro på Karen Blixens Boulevard i Gellerup, hvor en større gruppe unge var samlet. En patrulje fra politiet i Aarhus Vest havde i den forbindelse anholdt to personer på 21 og 25 år, der var sigtet for henholdsvis overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og fornærmelig tiltale mod polititjenestemand.

Samtidig kom der endnu flere mennesker til stedet – op mod 100-150 personer – hvoraf flere begyndte at kaste med sten mod politiet, oplyser Østjyllands Politi.

Der blev sendt flere patruljer til området, og i alt ni personer blev anholdt. Fem blev sigtet for vold mod tjenestemand, én for at forsøge at befri en anholdt og flere blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

En 23-årig mand blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør idet han skubbede og sparkede en politimand, der var i gang med at foretage en anholdelse af en anden person. Den 23-årige tog også halsgreb på politimanden i forsøget på at befri sin kammerat, under grundlovsforhøret blev det besluttet, at manden varetægtsfængsles i fire uger frem til 20. juni.

De resterende anholdte er alle løsladt efter endt afhøring.

Gellerupparken regnes for at være en indvandrerghetto med store sociale problemer, herunder kriminalitet, politiet har i døgnrapporten ikke oplyst noget om de anholdtes etniske baggrund.

– Det gør man i udgangspunktet ikke, lyder meldingen fra kommunikationsafdelingen hos Østjyllands Politi til Ekstra Bladet.