Sigøjnere anholdt: Begik røverisk overfald på 89-årig kvinde

GIVE: Sydøstjyllands Politi efterlyste torsdag en mand og en kvinde, som ifølge politiet var udenlandske sigøjnere, efter et groft røveri mod en forsvarsløs 89-årig dame – røveriet skete i damens egen have.

(Modelfoto: Allan Andersen)

De udenlandske sigøjnere var eftersøgt i forbindelse med et groft røveri mod en ældre dame på Agerbølvej i Give,  torsdag eftermiddag kl. 16.32.

– Der er tale om en 89-årig kvinde, som står i sin forhave, da hun bliver kontaktet af to udenlandske sigøjnere eller romaer, som spørger om vej til hospitalet, oplyste vagtchefen for Sydøstjyllands Politi torsdag til Ritzau.

Røvet og smidt omkuld på jorden
Sigøjnerne viser pludselig den 89-årige kvinde en guldkæde, som de vil sælge til hende, men da kvinden ikke er interesseret tager den mandlige sigøjner pludselig fat i den ældre dame og holder fast om hende, mens kvinden hiver den 89-årige dames halskæde af.

Herefter bliver den 89-årige dame skubbet omkuld på jorden, hvorefter sigøjnerparret flygter fra stedet i en ældre, flødefarvet personbil.

Den 89-årige dame var ikke kommet fysisk til skade, men var chokeret ovenpå den ubehagelige oplevelse, oplyste Sydøstjyllands Politi torsdag.

Røverne er anholdt fredag
I forbindelse med røveriet blev en spansk indregistreret personbil, A3659DT, hvid/flødefarvet, Alfa Romeo, efterlyst i offentligheden, idet den kunne sættes i forbindelse med røveriet – og efterlysningen gav pote.

Fredag kl. 1400 blev køretøjet bragt til standsning af politiet ved Sorø og 3 personer anholdt og sigtet for røveriet mod den 89-årige kvinde.

De anholdte er alle romaer fra Rumænien.

– Sydøstjyllands Politi takker for offentlighedens hjælp, som har været en afgørende faktor til udfindelse og anholdelse af de mistænkte i sagen. Sydøstjyllands Politi efterforsker nu videre i sagen og kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse yderligere, skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse fredag.