To mænd dømt skyldige i vold

KOLDING: To mænd på 19 år blev mandag ved retten i Kolding idømt henholdsvis 60 dage og 4 måneders fængsel for vold mod en 39-årig mand.

(Modelfoto)

Voldsepisoden fandt sted i Kolding by natten til den 5. marts i år.

De to mænd var tiltalt for i fællesskab at have givet den 39-årige knytnæveslag i hovedet, samt at have sparket ham på kroppen og i hovedet, blandt andet mens han lå på jorden.

– Den 39-årige mand kom meget alvorligt til skade ved episoden, da han ved det ene slag faldt og slog baghovedet i jorden. På sygehuset blev der blandt andet konstateret kraniebrud og blodansamlinger ved kraniet, og det var efterfølgende nødvendigt at lægge ham i kunstigt koma og respirator i 11 dage, siger Mika Nissen, anklagerfuldmægtig hos Sydøstjyllands Politi.

De tiltalte erkendte begge i retten at have givet den 39-årige ét knytnæveslag i hovedet hver, hvilket retten fandt bevist. Men retten fandt det kun bevist, at den ene af de tiltalte havde sparket én gang. Et spark, der blev givet, mens den 39-årige lå værgeløs på jorden.

Domsmandsretten lagde ved sin afgørelse vægt på, at den ene af de tiltalte havde trukket sig tilbage fra volden inden sparket blev tildelt, og vedkommende var derfor ikke skyldig i den del af tiltalen.

– Domsmandsretten var dog ikke enige, fortæller Mika Nissen. Den ene af de tre domsmænd stemte for, at de begge skulle dømmes i forening for hele tiltalen – også sparket. Den 39-årige var indkaldt som vidne i retten i dag og havde ingen hukommelse fra den pågældende nat.

De tiltalte modtog dommen.

De tiltalte har været varetægtsfængslet siden den 17. marts, og de blev begge løsladt efter retsmødet mandag. Retten besluttede, at manden, der blev idømt 60 dages fængsel, havde afsonet sin del af straffen ved varetægtsfængslingen, mens den anden skal afsone resten af sin straf på et senere tidspunkt.