14 års fængsel for drab på sin otte-årige datter

ODENSE: Den 51-årige Johnny Jonassen er mandag formiddag blevet idømt 14 års fængsel for drabet på sin otte-årige datter Louise.

Johnny Jonassen dræbte sin datter Louise ved at vikle gaffatape og plasticposer om hovedet på hende, kvæle hende med hænderne for mund og næse og tilsidst holde hende under vandet i et fyldt badekar. (Foto: Local Eyes)

Drabet skete på Rådyrløkken i Korup ved Odense, om aftenen den 3. august sidste år, ved at Johnny Jonassen klæbede sin sovende datters mund til med gaffatape, trak to plastikposer over hendes hoved og klemte til om hendes næse, mund og hals.

Den spinkle lille pige var chanceløs overfor sin fysisk overlegne far.

Herefter bar Johnny Jonassen sin livløse datter ud på badeværelset og lagde hende ned i det vandfyldte badekar – det skete for at sikre sig at datteren var død.

I Retten forklarede Johnny Jonassen at han ville dræbe sin datter først og derefter tage livet af sig selv – sidstnævnte skete mens han sad med sin datters lig i badekarret og skar sig selv i håndleddene. Skaderne var dog så svage at de på ingen måde var livstruende.

Specialanklager Klaus Holten Kristensens dokumenterede i Retten at Johnny Jonassen efter drabet på sin datter sendte SMS-beskeder til sin 40-årige fraseparerede kone – et billede af datteren liggende død i badekarret og et billede af en væg med blodstænk.

Alligevel hævdede Johnny Jonassen ifølge BT.dk to gange i løbet afhøringen, at han ikke dræbte sin datter for at få hævn eller straffe sin ekskone.

Han ville ikke straffe sin ekskone, men bare vise hende at ‘det hele var hendes skyld’, en forklaring som specialanklager Klaus Holten Kristensen i retten kaldte for ”notorisk vrøvl”. Anklageren mente at motivet netop var hævn, idet Johnny Jonassen ikke havde så meget samvær med Louise, som han ønskede – når han ikke kunne så skulle hans ekskone heller ikke.

Forsvarer Nis Stemann Knudsen spurgte, ifølge BT.dk, om hvordan Johnny Jonassen havde det i dag?

– Det har været fuldstændig ødelæggende for mig. Jeg ved, det lyder helt sindssygt, men Louise betød alt for mig. Det er fuldstændig forfærdeligt, at jeg har slået hende ihjel. Hun havde jo ingenting gjort, lød det fra Johnny Jonassen ifølge BT.dk

Inden dommen faldt fik Johnny Jonassen ordet, og sagde her at hans ekskone ikke havde nogen skyld i hvad der skete, det var ham og ham alene som havde slået datteren ihjel, og ham som alene bar den fulde skyld for drabet.

Johnny Jonassen blev idømt 14 års fængsel for drabet på sin datter.