43-årig mand tæskede betjent med hjulnøgle

Politiet kender den 42-årige mand særdeles godt, her ses han ved anholdelse i 2009.

RINGSTED: En 43-årig mand fra Ringsted er blevet varetægtsfængslet efter han mandag formiddag tæskede løs på en politibetjent med en hjulnøgle under en tvangsfjernelse af et barn.

Billedet er ikke fra den aktuelle hændelse. (Arkivfoto: Allan Andersen)

Mandag formiddag var børnesagkyndige fra Ringsted Kommune og Midt- og Vestsjællands Politi var mødt op på en adresse for at tvangsfjerne et barn – det endte voldsomt med et groft overfald på politiet.

Overfaldsmanden er barnets far, og ikke uventet var manden ikke venligt indstillet overfor kommunens beslutning om at fjerne barnet fra hjemmet. Ringsted Kommune havde på forhånd anmodet politiet om at medvirke, men tvangsfjernelsen udviklede sig alligevel dramatisk.

Under myndighedernes tvangsfjernelse fandt den 43-årige mand pludselig en hjulnøgle frem og gik til angreb på en mandlig politiassistent, som blev ramt både i hovedet og på kroppen, inden overfaldsmanden blev stoppet ved brug af peberspray.

Den overfaldne betjent pådrog sig skader ved overfaldet og blev efterfølgende tilset af en læge, her viste det sig at betjenten var sluppet heldigtfra overfaldet og ikke var kommet noget alvorligt til.

Overfaldet på politimanden medførte at Midt- og Vestsjællands Politi fik den 43-årige mand fremstillet tirsdag formiddag kl. 10.30 i et grundlovsforhør, sigtet for vold mod polititjenestemand, og med krav om varetægtsfængsling.

Her blev den 43-årige mand varetægtsfængslet frem til d. 17.juli.

De børnesagkyndige fra Ringsted Kommune og politiet fik iøvrigt barnet tvangsfjernet i fællesskab, trods overfaldet på politibetjenten.