Politi i ny aktion mod utryghedsskabende lejre i København

(Modelfoto: Allan Andersen)

KBH: Københavns Politi har fredag morgen ryddet tre utryghedsskabende lejre med udenlandske hjemløse i København. Ved Nikolaj Plads, på Nytorv og under broen i Ørstedsparken blev samlet 12 personer – alle rumænske mænd – anholdt.

(Modelfoto: Allan Andersen)

De sigtes for ordensbekendtgørelsens § 3 stk. 4. og modtager en bøde på 1.000 kroner.

En er desuden kendt for indbrud i 2012 og for tricktyveri. De ni vil blive løsladt, mens tre personer forelægges Udlændingestyrelsen med henblik på udsendelse af Danmark grundet tidligere sigtelser og historik.

Siden 1. april har Københavns Politi ryddet 29 lejre.

– Vi kan kun opfordre borgerne til at anmelde lejrene til os, hvis de skaber utryghed i et område. Vi vil ufortrødent fortsætte disse aktioner året ud, og vil gerne koordinere vores aktioner, så de målrettes de mest utryghedsskabende steder i byen. Morgenens aktion forløb meget fint, og vi glæder os naturligvis over, at vi også fangede en formodet indbrudstyv og tricktyv, siger vicepolitinspektør Jakob Søndergaard fra udlændingekontrolsektionen i Københavns Politi.