Spædbarn livsfarligt mishandlet af sin far

(Arkivfoto: Allan Andersen)

ODENSE: En mand er ved et grundlovsforhør ved retten i Odense blevet varetægtsfængslet for grov vold mod sit eget spædbarn. Barnet har ifølge Fyens Politi været i livsfare.

(Modelfoto: Allan Andersen)

Grundlovsforhøret blev afholdt ved retten i Odense kl. 10,30., hvor en far til et spædbarn blev fremstillet som sigtet for overtrædelse af straffelovens § 245, stk. 1 – vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter begået mod et spædbarn.

Grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre, men det er oplyst at Fyns Politi har sigtet en mand for at have udsat sin fire måneder gamle datter for livsfare ved at udøve grov vold mod hende gentagne gange.

På den baggrund blev manden varetægtsfængslet i to uger frem til 3. august, volden skal være foregået mellem 24. juni og 5. juli på en adresse i Odense.

Faderen skal have rystet pigen, hvorved hun pådrog sig brud i kraniet, hjerneblødning og blødning i øjenhulerne. Onsdag eftermiddag blev manden anholdt og sigtet for grov vold. Han nægter sig skyldig ved grundlovsforhøret, og fængslingen er kæret til landsretten.

Anklageren kan på grund af de lukkede døre ikke sige noget om barnets tilstand.