Hovsa: Landmand væltede højspændningsmast

BRANDSBY: Søndag aften kl. 21.05 modtog Fyns Politi anmeldelse om, at en Gummiged under kørsel/læsning af store halmballer på en mark ved Brandsby øst for Humble havde påkørt en højspændingsmast, som var væltet.

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Det havde bevirket så voldsom træk i elledningerne til højspændingsmasterne på begge sider af den væltet højspændingsmast, at elledningerne frygtes at blive revet løs, eller i værste tilfælde, at masterne vil vælte.

Hvis det skulle ske, vil elledningerne falde ned over selve Galbjergvej, hvorfor Galbjergvej blev afspærret omgående.

Galbjergvej er siden søndag aften holdt spærret fra krydset Humblevej/Galbjergvej til krydset Galbjergvej/Hennetvedvej. Afspærringen foretages af Politihjemmeværnet, og vil først blive ophævet når teknikerne har fået udbedret skaderne, så der ikke er risiko for nedstyrtning af elledninger på Galbjergvej.

Hvornår det sker er endnu ikke udmeldt fra Fyns Politi.

Elledningerne forårsagede ved nedstyrtningen en mindre brand af stubben på marken, som hurtigt blev slukket. Ingen er kommet til skade ved uheldet. Et mindre antal husstande i området er ramt af strømafbrydelse, der dog ikke har givet anledning til større problemer.

– Der er i øjeblikket ingen fast tidshorisont for, hvornår afspærringen ophæves, men vi forventer det bliver i løbet af mandagen, oplyste Vagtchef for Fyns Politi, Hans Jørgen Larsen, i en pressemeddelese.