Politi: To påsatte brande i boligblok

HILLERØD: Tidligt lørdag morgen udbrød der samtidigt to brande i kælderen til Østervang 23 og Østervang 45, brandvæsen og politi var hurtigt fremme på stedet.

Der blev kort før kl. 06.28 slået alarm om brand i kælderen under Østervang nr. 23, men da brandkøretøjerne nåede frem blev der opdaget endnu en brand under Østervang nr. 45 – politiet er ikke i tvivl om at ilden ikke er opstået af sig selv.

– Der er ingen tvivl om at brandene er påsat, og vi hører meget gerne fra enhver som kan have set noget i forbindelse med de to brande, sagde politiets indsatsleder på brandstedet til Politirapporten.

I kælderen under Østervang 23 havde en ukendt gerningsmand sat ild til en bunke aviser, aviserne var lagt an op mod en dør i kælderen men det er ikke oplyst om det var en dør til et kælderrum eller selve døren til kælderen.

Under Østervang nr. 45 var der sat ild til en barnevogn, og denne brand måtte brandvæsnet også rykke ind og få slukket – omfanget af skader er endnu ukendt men der er ikke nogen beboere som er kommet noget til under de påsatte brande.

En lang række beboere blev dog evakueret under slukningsarbejdet, men ifølge oplysningerne på brandstedet kunne de alle hurtigt returnere til deres lejligheder.

Efter politiet havde afsluttet de tekniske undersøgelser har et skadeservicefirma overtaget stedet og står nu for rensning og bekæmpning af sod og røglugt.

Har du oplysninger i sagen – så kontakt Nordsjællands Politi på 1-1-4