Politiet eftersøger Kim Wall med fly

Københavns Politi afsluttede i går såvel de tekniske undersøgelser af ubåden samt en egentlig ransagning af denne. Der kan af hensyn til sagens fortsatte efterforskning på nuværende tidspunkt ikke gives oplysninger om, hvad der er fundet ved undersøgelsen og ransagningen.

Om der er fundet nogen spor i ubåden Nautilus – og i så fald hvad – det holder politiet fortsat tæt til kroppen. (Foto: Local Eyes)

Københavns Politi får nu hjælp fra Svensk Politi, der selv efterlyser vidner fra den svenske side af Øresund og Køge Bugt området i forhold til om de har set ubåden. Disse oplysninger samles i Sverige og overdrages løbende til Københavns Politi.

Københavns Politi har indtil videre fået knap 300 henvendelser i sagen, hvoraf mange er kommet det seneste døgn. Mange har sendt foto og videoklip af ubåden i forbindelse med at den sejlede ud i Øresund torsdags aften. Københavns Politi vil stadig gerne have offentlighedens hjælp til at fastlægge ubådens færden, samt viden om de dyk den har foretaget.

Aktuelt ved Københavns Politi, at ubåden er sejlet ud torsdag den 10. august omkring kl. 19.00 samt at den sejler i området ved Middelgrund i den næste times tid. Seneste foto Københavns Politi har fået fra vidner er taget omkring kl. 20.30.

Derefter ved Københavns Politi, at den har været nær et handelsskib omkring midnat mellem torsdag og fredag i samme område, og endelig ved vi, at ubåden først ses igen i Køge Bugt fredag den 11/8 kl. ca. 10.30.

Københavns Politi vil derfor stadig gerne tale med eventuelle vidner, der har oplysninger om ubådens sejlads og dyk i tiden mellem kl. 20.30 til midnat og igen fra midnat til fredag kl. 10.30.

Journalist Kim Wall er sidst set ombord på Nautilus – og hendes skæbne er ukendt. (Foto: Tom Wall)