To mænd varetægtsfængslet: Politi i stor narkoaktion

Særlig Efterforskning Vest (SEV) anholdt i går to mænd på hhv. 39 og 19 år, som sigtes for omfattende handel med narkotika.  Anholdelserne skete i forlængelse af en større aktion i Herning og Vejle den 27. juni, hvor otte personer blev anholdt og varetægtsfængslet i sagen, heraf fire personer med tilknytning til Black Army.

Den 39-årige og den 19-årige, der er fra hhv Grindsted og Vejen blev fremstillet i Grundlovsforhør i Retten i Aarhus torsdag. De blev ligesom de otte øvrige anholdte i sagen varetægtsfængslet frem til 23. august.

Da retsmødet blev holdt for lukkede døre, har politiet på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger om sagen.

Black Army-medlemmer fængslet i juni
Særlig Efterforskning Vest gennemførte d. 27. Juni, i tæt samarbejde med Midt- og Vestjyllands Politi og Sydøstjyllands Politi, en stor, koordineret aktion i Herning og Vejle.

Der blev slået til på 16 forskellige adresser, og otte personer i alderen 19-49 år blev anholdt. De sigtes alle for at være med til omfattende handel med narkotika. Fire af de anholdte har tilknytning til banden Black Army.

– Aktionen er en del af vores indsats mod rocker/bande-grupperingerne. Vi ved, at mange bandemedlemmer får penge ind via narkosalg, og det vil vi gøre alt for at sætte en stopper for. Det er målrettet efterforskning og tæt samarbejde mellem SEV og politikredsene der gør, at vi kan skride til anholdelser som disse og få flere kriminelle bandemedlemmer bag tremmer, sagde vicepolitiinspektør i Særlig Efterforskning Vest, Morten Vegger i juni.

Alle otte fængslet i Juni
De otte anholdte fra aktionen d. 27. juni blev alle fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus sigtet for overtrædelse af straffelovens § 191 – handel med narkotika. De blev alle varetægtsfængslet i fire uger.

Vicepolitiinspektør Morten Vegger fastslog dengang at netop varetægtsfængslinger af bandefolk er med til at svække bandegrupperingerne, og det sender samtidigt et vigtigt signal til andre bandemedlemmer.