To rumænere anholdt: Varebil fyldt med stjålne lastbildæk og fælge

PADBORG: Tysk politi anholdt den 9. juli ved rasteplads Ellund på motorvejen to rumænske statsborgere, på henholdsvis 22 år og 25 år. Politiet fandt i varebilens ladrum 16 nye lastbildæk med fælge.

(Modelfoto)

Dækkene med fælge var samme nat stjålet i Padborg og havde en samlet værdi af ca. 80.000 kr.

De to rumænere blev tirsdag morgen udleveret til Udlændingekontrolafdelingen (UKA) og fremstilles senere i dag i grundlovsforhør ved retten i Sønderborg med henblik på varetægtsfængsling. Anklagemyndigheden vil af hensyn til den videre efterforskning anmode om lukkede døre ved retsmødet.

Udlændingekontrolafdelingen (UKA)
I sager, hvor der er tale om indbrud eller tyverier begået i Danmark, og hvor den mistænkte anholdes i udlandet, varetager Udlændingekontrolafdelingen (UKA) hos Syd- og Sønderjyllands Politi opgaven på vegne af dansk politi med hensyn til hjemtagelsen af den mistænkte, den videre efterforskning samt udformning af anklageskrift, inden sagen til sidst kommer for retten.